Laatste nieuws

26 jan
Tijd voor ontspanning
Tijd voor ontspanning Kinderen uit de omgeving van Manipur komen voor opvang, voor een goede maaltijd en om ze in aanraking te brengen met het evangelie. Ook is er tijd voor ontspanning. In de thuissituatie is daar niet altijd tijd en geld voor.
14 dec
Childrens day 2016
Childrens day 2016 Kinderen in de directe omgeving van Open Home zijn voor het eerst uitgenodigd sinds de oprichting van dit project. De aanwezige kinderen luisterden naar de Bijbelverhalen verteld door de evangelisten. Ook werd voor de inwendige mens gezorgd. De foto laat zien dat de voorzieningen eenvoudig zijn. Voor veel kinderen is dit wel een feestmaaltijd! 
24 okt
Artikel Reformatorisch Dagblad
Artikel Reformatorisch Dagblad De indiase voorganger ds. Benjamin Jacob is zaterdag op borgtocht vrijgelaten na enkele jaren vastgezeten te hebben op beschuldiging van misbruik van kinderen in een weeshuis in Jaipur.

Ds. Jacob is getrouwd met een Nederlandse. Samen runden zij Grace Rescue Mission, een organisatie die hulp aan kinderen verleende. Onder meer de in Nederland gevestigde stichting Hart voor India behartigt de belangen van het echtpaar.
Ds. Jacob werd in 2013 opgepakt vanwege een aanklacht van misbruik van meisjes.  Een onderzoeksbureau heeft in dat jaar op verzoek uitgebreid onderzoek gedaan naar de zaak en sprak met alle betrokkenen. Na veel gelobby en talloze bezoeken in India is ds. Jacob vorige week vrij gekomen. Hij ontdekte dat de aanklachten verschillende tegenstrijdigheden bevatten.
De voorganger is inmiddels verenigd met zijn vrouw in Jaipur. Het proces moet nog formeel afgewikkeld worden, maar er is alle hoop dat zijn zaak kan worden afgesloten, zo stelde de directeur vanmorgen desgevraagd, ook namens de familie en Hart voor India.


 
15 jan
kerkbouw Toshezu
kerkbouw Toshezu 15 Jan 2016 Tijdens één van de bezoeken in India kwam het bestuur op een zondagmorgen bij een gemeente die al verschillende jaren geleden was met de nieuwbouw van een kerk. Door geldgebrek lag het al geruime tijd stil. Hart voor India steunt dit project zodat de kerk afgebouwd kan worden.
10 nov
Ons nieuwe project "Open Home" is gestart
Ons nieuwe project "Open Home" is gestart 10 Nov 2015 Open Home is een kleinschalig en volledig nieuw prject wat Hart voor India gaat steunen. Open Home zal kinderen uit de omgeving op gaan vangen en hen helpen met eten en onderwijs. Ook zullen deze kinderen met de Bijbel kennis maken. Zie meer informatie bij projecten.
31 okt
Onderzoek afgerond
Onderzoek afgerond 31 Okt. 2013 In India is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat de beschuldigingen die geuit zijn tegen Pastor Benjamin vals zijn en dat hij onschuldig is. De indruk bestaat dat er een lastercampagne tegen hem is opgezet om het evangelisatie en reddingswerk te stoppen. Nader onderzoek is nodig om te er achter te komen wat de excacte toedracht is van de beschuldigingen en op wat voor manier Pastor Benjamin geholpen kan worden om hem op vrije voeten te krijgen. 
1 jul
Bouw weeshuis
Bouw weeshuis 1 Juli 2012 De bouw van het weeshuis is gestart, de foto laat een impressie zien. De bouwwerkzaamheden gaan wel anders dan in Nederland en het zware werk wordt vooral door vrouwen gedaan..............

Help kinderen in India of steun de kerk(op)bouw!

"En wie één van deze kleinen slechts een beker koud water te drinken geeft omdat hij een discipel is,
voorwaar, Ik zeg u: hij zal zijn loon beslist niet verliezen.”
Matthéüs 10:42
Doneren via een eemalige machtiging.

Onze projecten in India

Open Home
Open Home
Dit project is gestart in november 2015. Opvang en ondersteuning van kinderen en jongeren
BEKIJK DIT PROJECT
Kerkbouw Pastor Kaiho
Kerkbouw Pastor Kaiho
De gemeente van Pastor Kaiho groeit, daarom is er gestart met de nieuwbouw van een grotere kerk. Door geldgebrek ligt het al een tijdje stil, wij steunen dit project sinds januari 2016
BEKIJK DIT PROJECT
Pastor Benjamin
Pastor Benjamin
Ruim 3 jaar onschuldig in de gevangenis gezeten, met een rechtssysteem dat corrupt is en geregeerd wordt door de maffia
BEKIJK DIT PROJECT
Uw steun is belangrijk. We willen u vragen om de projecten, de kinderen en de medewerkers te gedenken in u gebed.